Rider-Waite Tarot (på svenska)

Rider Waite Tarot på svenska är en klassisk tarotlek för personlig utveckling och vägledning. Beställ den nu från Tarotlandet.

 

Rider-Waite Tarot är den mest populära och tongivande tarotleken i världen. Den skapades av mystikern Arthur Edward Waite och illustrerades av Pamela Colman Smith. Tillsammans skapade de en tarotlek som kom att revolutionera denna typ av kortlekar. Idag är detta den standard mot vilken många andra tarotlekar jämförs.

Om denna tarotlek

De olika korten i Rider-Waite Tarot ritades ursprungligen 1909. Den berömde brittiske mystikern A.E. Waite ansåg att dåtidens tarotlekar saknade något. Därför bestämde han sig för att ta fram en egen tarotlek. Han gav konstnären Pamela Colman Smith i uppdrag att rita de olika korten. På så vis överfördes hans esoteriska kunskaper till den 78 kort stora tarotleken.

En unik egenskap hos denna tarotlek är att samtliga kort pryds av målande bilder. Tidigare innehöll inte korten i Lilla arkanan sådana bilder, men nu gjorde de det. Illustratörens livfulla teckningar låter nybörjare tolka kortens betydelser utan guidebok.

Många moderna tarotlekar använder Rider-Waite Tarot som en mall för sin egen symbolik och design. Därför har du mycket att vinna på att stifta bekantskap med just denna tarotlek. Dessutom finns det en enorm mängd tillgänglig litteratur som fokuserar specifikt på den. Så det är enkelt att djupdyka i dessa kort och hur de kan tolkas.

Se även Weiser Tarot, en tarotlek som bygger på denna men har en annan färgsättning.

Rider-Waite Tarot på svenska

Denna tarotlek följer den traditionella strukturen för tarotkort med 78 kort. Korten har en blå baksida som pryds av ett gult kors med en ros. Namnen på de olika korten är översatta till svenska i denna version av tarotleken. Kort som "The Fool" och "The Magician" heter därför "Narren" respektive "Magikern".

Denna tarotlek är perfekt för dig som önskar utforska livets stora frågor. Du kan meditera över kortens bilder eller använda dem i tarotläggningar. Oavsett hur du väljer att använda den är tarotleken en outtömlig källa till visdom och inspiration.

Om skribenten

Sebastian Liljegren

Sebastian Liljegren är en entusiast och expert på tarot samt värd för podden “Narrens Resa”. Med flera års erfarenhet av att utforska och diskutera tarot har han etablerat sig som en auktoritet inom ämnet. Hans passion för tarot har lett fram till lanseringen av Tarotlandet, en webbshop hängiven till att tillhandahålla högkvalitativa tarotlekar och kunskap till likasinnade sökare. Du kan mejla honom på [email protected].