Tarotkort för nybörjare

Välkommen till vårt utbud av tarotkort för nybörjare! Detta är en bra utgångspunkt för dig som är ny till världen av tarot och ivrig att börja utforska den. Om du befinner dig i början av denna resa gör du rätt i att botanisera bland våra nybörjarvänliga tarotlekar nedan.


Vår topplista över tarotlekar med tarotkort för nybörjare

Är du en nybörjare som är på jakt efter en lämplig tarotlek? Då är det viktigt att du väljer en som inte bara är visuellt tilltalande utan även lätt att förstå och tolka. Detta är vår topplista över nybörjarvänliga tarotlekar:

  1. Rider-Waite tarot. Detta är den mest klassiska och välkända tarotleken. Den skapades av Arthur Edward Waite och illustrerades av Pamela Colman Smith. Denna tarotlek gavs ut första gången år 1909 av Rider & Co, men finns även i moderna tappningar. Vi rekommenderar dessa tarotkort för nybörjare då bilderna på korten är tydliga och detaljrika. Det är därmed lätt att förstå kortens betydelser.
  2. Ljusbärarens tarot. Denna moderna tarotlek skapades av Chris-Anne Donnelly. Den är känd för sina färgglada, energifyllda och inspirerande illustrationer. Dessa kort framkallar ofta positiva och helande budskap. Bildspråket är konstruerat för att vara intuitivt och lätt att förstå. Därmed är även detta ett bra val av tarotlek med tarotkort för nybörjare.

Varför välja en nybörjarvänlig tarotlek?

En nybörjarvänlig tarotlek gör det enklare för dig som är ny till tarot att lära dig kortens betydelser. De produkter som vi presenterar på denna sida har vanligtvis:

  • Tydliga och enkla symboler. Korten har ett bildspråk som är lätt att tolka och gör att du intuitivt kan förstå vad korten betyder. Därför har vi bland annat uteslutit tarotlekar som Thoth Tarot och Cosmic Tarot.
  • Medföljande guideböcker. Ofta medföljer en guidebok som introducerar dig till grunderna i tarot. I fallet med tarotleken Rider-Waite finns dessutom en hel uppsjö av information att finna på nätet. Till exempel hittar du mer användbar information om tarotkort för nybörjare i vår tarotskola.

Lär dig mer om tarot genom att lyssna på detta avsnitt av vår podd:

Frågor och svar

Vilka tarotlekar innehåller lämpliga tarotkort för nybörjare?

Tarotleken Rider-Waite är klassisk och det finns mycket information om den på nätet och i böcker. Därför rekommenderar vi ofta dessa tarotkort för nybörjare.

Om skribenten

Sebastian Liljegren

Sebastian Liljegren är en entusiast och expert på tarot samt värd för podden “Narrens Resa”. Med flera års erfarenhet av att utforska och diskutera tarot har han etablerat sig som en auktoritet inom ämnet. Hans passion för tarot har lett fram till lanseringen av Tarotlandet, en webbshop hängiven till att tillhandahålla högkvalitativa tarotlekar och kunskap till likasinnade sökare. Du kan mejla honom på [email protected].