Tarotkortens betydelser

Vill du lära dig alla tarotkortens betydelser men känner att det är överväldigande? Här har du alla korten och deras respektive viktigaste nyckelord på en och samma sida. Förhoppningsvis kan detta vara till hjälp. För mer information om de olika korten kan du klicka dig vidare och läsa mer om dem.

Stora arkanan

Vi börjar med Stora arkanan och alla de 22 tarotkortens betydelser: Den här delen av tarotkortleken representerar de stora livshändelserna och andliga lärdomarna på vår resa. Varje kort symboliserar en specifik arketyp eller universell energi som speglar viktiga ögonblick, utmaningar och insikter. Följ med på resan från narren till världen!

0. Narren

Potential

1. Magikern

Skapande

2. Översteprästinnan

Intuition

3. Kejsarinnan

Fruktbarhet

4. Kejsaren

Stabilitet

5. Översteprästen

Tradition

6. De älskande

Partnerskap

7. Vagnen

Framåtrörelse

8. Styrka

Inre styrka

9. Eremiten

Inre visdom

10. Lyckans hjul

Förändring

11. Rättvisa

Rättvisa

12. Den hängde

Perspektiv

13. Döden

Övergång

14. Måttfullhet

Måttfullhet

15. Djävulen

Beroende

16. Tornet

Omvälvning

17. Stjärnan

Hopp

18. Månen

Illusion

19. Solen

Glädje

20. Yttersta domen

Uppvaknande

21. Världen

Fullbordan

Lilla arkanan

Näst på tur är Lilla arkanan. Den består av 56 kort och är uppdelad i följande fyra sviter: stavsviten, bägarsviten, svärdsviten och pentagramsviten (även kallad myntsviten). Korten i den här delen av tarotkortleken representerar vardagliga händelser, känslor och utmaningar i våra liv. Varje svit fokuserar på en specifik aspekt våra liv, såsom kreativitet, känslor, intellekt och materiella frågor.

Stavsviten

Stavsviten representerar elementet eld och symboliserar passion, inspiration och handling. Korten i denna svit berör ofta kreativa projekt, karriärambitioner och det personliga drivet. Stavarna speglar vår inre energi och viljestyrka, samt hur vi använder dessa resurser för att förverkliga våra mål och ambitioner.

Ess i stavar

Inspiration

Två i stavar

Planering

Tre i stavar

Expansion

Fem i stavar

Konkurrens

Sex i stavar

Framgång

Sju i stavar

Försvar

Nio i stavar

Uthållighet

Tio i stavar

Belastning

Page i stavar

Utforskande

Kung i stavar

Ledarskap

Bägarsviten

Bägarsviten representerar elementet vatten och handlar om känslor, relationer och intuition. Korten i den här sviten utforskar vårt känsloliv och våra relationer till andra. Bägarna uppmuntrar oss till självreflektion och att förstå våra innersta känslor och önskningar.

Svärdsviten

Svärdsviten representerar elementet luft och fokuserar på intellekt, kommunikation och konflikter. Korten i den här sviten speglar våra tankeprocesser, från beslut och tankemönster till utmaningar och konflikter vi kan behöva hantera. Svärden belyser både klarhet och förvirring i våra tankar och handlingar.

Två i svärd

Beslutsångest

Tre i svärd

Hjärtesorg

Fem i svärd

Konflikt

Sex i svärd

Övergång

Åtta i svärd

Instängdhet

Page i svärd

Nyfikenhet

Riddare i svärd

Beslutsamhet

Kung i svärd

Rationalitet

Pentagramsviten

Pentagramsviten representerar elementet jord och symboliserar materiella aspekter av livet, som ekonomi, hälsa och praktiska angelägenheter. De här korten belyser vår relation till det fysiska och materiella, från arbete och trygghet till överflöd och välbefinnande. Pentagrammen uppmuntrar oss att balansera det andliga med det materiella.

Om skribenten

Sebastian Liljegren

Sebastian Liljegren är en entusiast och expert på tarot samt värd för podden “Narrens Resa”. Med flera års erfarenhet av att utforska och diskutera tarot har han etablerat sig som en auktoritet inom ämnet. Hans passion för tarot har lett fram till lanseringen av Tarotlandet, en webbshop hängiven till att tillhandahålla högkvalitativa tarotlekar och kunskap till likasinnade sökare. Du kan mejla honom på [email protected].