Thoth Tarot (på svenska)

Upptäck djupet av Aleister Crowleys mystiska värld med den omtalade tarotleken Thoth Tarot. Köp den från Tarotlandet idag!

 

Thoth Tarot skapades av den berömda ockultisten Aleister Crowley och illustrerades av Frieda Harris. Detta är en av de mest inflytelserika och djupgående tarotlekarna i modern tid. Den är perfekt för dig som söker en djupare förståelse för esoteriska koncept och symboler. Den lämpar sig dock lite bättre för erfarna tarotläsare än för nybörjare.

Om denna tarotlek

Alla de 78 korten i denna tarotlek är små mästerverk med symboliskt djup och ockult visdom. Thoth Tarot är resultatet av Crowleys mångåriga studier av olika esoteriska läror, inklusive kabbalah, astrologi och alkemi. Den rika symboliken och det komplexa bildspråket gör denna tarotlek till en outtömlig källa till kunskap och upptäckter.

Design och symbolik

Konstnären Frieda Harris arbete under Crowleys ledning resulterade i en lek med fantastiska, detaljerade och ofta abstrakta bilder. Varje kort är en visuell representation av Crowleys tolkningar av esoteriska och mystiska läror. Detta gör att tarotleken skiljer sig markant från mer traditionella tarotlekar som Rider-Waite Tarot.

Thoth Tarot följer förvisso det traditionella upplägget med 78 tarotkort i tarotleken, men gör samtidigt flera viktiga ändringar av kortens titlar och ordning. Till exempel bytte han plats på korten styrka och rättvisa samt gav många av korten nya namn. Detta gjorde han för att tarotleken bättre skulle spegla hans egna tolkningar och filosofiska övertygelser.

Så kan du använda tarotleken Thoth Tarot

Thoth Tarot är ett lämpligt val av tarotlek för meditation och djupgående studier av det andliga. Dess komplexa och rika symbolik erbjuder oändliga möjligheter till tolkning och reflektion. Leken är även populär bland tarotläsare som önskar utforska mer sofistikerade och esoteriska aspekter i sina tarotläsningar.

Thoth Tarot på svenska

Denna version av tarotleken Thoth Tarot är på svenska. Den passar dig som är intresserad av Crowleys ockulta filosofi och vill utforska mer komplexa och djupgående aspekter av tarot. Den passar utmärkt för andlig utforskning och som ett verktyg för personlig insikt.

Om skribenten

Sebastian Liljegren

Sebastian Liljegren är en entusiast och expert på tarot samt värd för podden “Narrens Resa”. Med flera års erfarenhet av att utforska och diskutera tarot har han etablerat sig som en auktoritet inom ämnet. Hans passion för tarot har lett fram till lanseringen av Tarotlandet, en webbshop hängiven till att tillhandahålla högkvalitativa tarotlekar och kunskap till likasinnade sökare. Du kan mejla honom på [email protected].