Pentagramsviten

Pentagramsviten, även känd som myntsviten, är en av fyra sviter i Lilla arkanan. Denna svit är starkt förknippad med elementet jord.[1] Den representerar materiella aspekter av livet såsom rikedom, karriär, hem och fysisk hälsa.

Pentagramsviten

Korten i pentagramsviten

De olika korten i denna svit har en unik betydelse som är kopplad till de materiella aspekterna av livet:

Så kan du använda denna svit

Pentagramsviten används ofta för att få insikt i frågor som rör ekonomi, karriär och fysiskt välbefinnande. Korten kan ge vägledning om hur du hanterar dina materiella resurser.[2] Den kan också ge klarhet i hur du navigerar i den fysiska världen för att uppnå balans och välstånd.

När du tolkar dessa kort är det viktigt att förstå deras betydelse inom kontexten för läsningen. Till exempel kan ess i pentagram indikera en ny ekonomisk möjlighet. Men om kortet omges av mer negativa kort kan det istället tyda på att du bör vara försiktig med nya ekonomiska affärer och åtaganden.

Avslutande tankar

Pentagramsviten ger ett jordnära perspektiv på ditt materiella och fysiska liv. Genom att förstå dessa kort och reflektera över dem kan du få insikt i hur du hanterar dina materiella resurser. Du kan även få vägledning i skapandet av en mer stabil och trygg grund för ditt fysiska och ekonomiska välbefinnande.

Referenser

  1. Biddy Tarot. "Suit of Pentacles Tarot Card Meanings." Tillgänglig på: https://biddytarot.com/tarot-card-meanings/minor-arcana/suit-of-pentacles/. Hämtad 2023-12-25.
  2. Labyrinthos. "The Suit of Pentacles Meaning - Tarot Card Meanings." Tillgänglig på: https://labyrinthos.co/blogs/tarot-card-meanings-list/the-suit-of-pentacles-tarot-card-meaning. Hämtad 2023-12-25.

Om skribenten

Sebastian Liljegren

Sebastian Liljegren är en entusiast och expert på tarot samt värd för podden “Narrens Resa”. Med flera års erfarenhet av att utforska och diskutera tarot har han etablerat sig som en auktoritet inom ämnet. Hans passion för tarot har lett fram till lanseringen av Tarotlandet, en webbshop hängiven till att tillhandahålla högkvalitativa tarotlekar och kunskap till likasinnade sökare. Du kan mejla honom på [email protected].