Orakelkort

Orakelkort används för personlig vägledning och att upptäcka sig själv. De erbjuder en unik inblick i vårt inre och den omkringliggande världen. Dessa kortlekar är därmed värdefulla verktyg på din resa mot personlig förståelse och andlig utveckling.


Vad är orakelkort och hur skiljer de sig från tarotkort?

En orakelkortlek är en specialdesignad kortlek som används för att få insikt, råd och vägledning. Till skillnad från tarotkort har den ingen fast struktur eller några standardiserade symboler. Varje kortlek är istället unik vad gäller tema och budskap. Detta gör dessa lekar till flexibla och personliga verktyg för självreflektion.

Det finns många olika orakellekar att välja bland. Till exempel kan du välja mellan änglakort, chakrakort och andra varianter. Det finns helt enkelt en lek för varje intresse och behov.

Så väljer du rätt lek och börjar använda den

När du ska välja en orakelkortlek bör du känna efter vilken som talar till dig på ett personligt plan. Titta på kortens design, känn efter vilka teman som känns relevanta för dig och fundera på vilken typ av vägledning du söker. Det finns inga svar som är rätt eller fel – det viktigaste är din personliga koppling till korten.

För att sedan börja använda din nya kortlek gör du så här:

  1. Blanda kortleken medan du tänker på din fråga eller situation.
  2. Dra ett eller flera kort för att få vägledning.
  3. Reflektera över kortens budskap och hur du kan använda dem i ditt liv.

Frågor och svar

Vad är orakelkort?

Orakelkort används för personlig insikt och andlig vägledning. Varje kort i leken har en unik bild och representerar ett specifikt budskap eller tema.

Vad är skillnaden mellan tarotkort och orakelkort?

Den stora skillnaden är att en orakellek kan variera vad gäller antal kort och struktur. Tarotkorten följer en mer specifik, traditionell struktur.

Vilka orakelkort ska jag köpa?

Du bör göra ditt val utifrån vilka kortlekar som tilltalar dig visuellt och har budskap som känns relevanta för dig. Låt gärna din intuition vägleda dig i valet.

Hur gör man med orakelkort?

Fokusera först på en fråga du söker vägledning kring. Blanda kortleken och dra ett eller flera kort. Läs och reflektera över kortens budskap kopplat till frågan.

Om skribenten

Sebastian Liljegren

Sebastian Liljegren är en entusiast och expert på tarot samt värd för podden “Narrens Resa”. Med flera års erfarenhet av att utforska och diskutera tarot har han etablerat sig som en auktoritet inom ämnet. Hans passion för tarot har lett fram till lanseringen av Tarotlandet, en webbshop hängiven till att tillhandahålla högkvalitativa tarotlekar och kunskap till likasinnade sökare. Du kan mejla honom på [email protected].