Tarotlandet är en webbutik med stor passion för allt som har med tarot att göra. Men det är även ett registrerat varumärke som speglar min strävan att förmedla äkthet och djup kunskap inom detta ämne.

Jag som driver Tarotlandet heter Sebastian Liljegren och har ägnat många år åt att utforska de mystiska och fascinerande aspekterna av tarot. Min resa har lett mig fram till denna punkt, där jag delar min passion och kunskap med omvärlden. Detta gör jag genom den kostnadsfria encyklopedin på sajten samt via podden Narrens Resa.

Mitt engagemang för tarot började som ett personligt utforskande, men har över tid utvecklats till en djupare förståelse och uppskattning för denna anrika konstform. Genom att podda och skriva artiklar om tarot har jag stärkt min egen expertis och fått en bredare förståelse för ämnet. Jag har även ägnat minst en timme varje dag under en längre tid för att verkligen förstå allt som är värt att veta om tarot och om varje enskilt kort i tarotleken. Denna kunskap delar jag nu med mig av här på sajten i form av djupgående analyser av specifika kort och annan användbar information.

Lyssna på min podd för mer information, eller läs vidare om mig nedan!

Därför inspirerades jag att lära mig tarot

Det var en till synes helt vanlig dag för många år sedan när jag, som då var en frilansskribent utan större intresse för ockultism, fick en ovanlig begäran. En kund ville att jag skulle skriva en artikelserie om Aleister Crowley och Thoth Tarot. För att göra det behövde jag förstå mig på ämnet, så jag fördjupade mig i Crowleys komplexa filosofi och de mystiska symbolerna i hans tarotlek. Då tyckte jag mest att det var ett intellektuellt experiment, något att utforska och skriva om för att uppfylla uppdragets krav. Men livet hade andra planer för mig.

Några år senare drabbades jag nämligen av en livskris. Frågorna tornade upp sig som ogenomträngliga moln i mitt inre landskap: Vem var jag? Vad var syftet med mitt liv? Varför kändes allt plötsligt så meningslöst? Det var som om marken jag stått på hade dragits undan från mig, och i denna själsliga labyrint behövde jag hitta en utväg.

Det var då jag mindes min tidigare forskning om tarot. Tidigare hade jag betraktat det hela med en viss skepsis, men nu kände jag en outgrundlig dragning till ämnet. Efter lite eftertanke kom jag fram till att det inte skulle skada att prova, så jag införskaffade min första tarotlek: RIder-Waite. När jag höll de färgglada korten i mina händer och la dem på bordet framför mig kände jag en konstig blandning av spänning och frid. Det var som om jag stod på tröskeln till en okänd värld, redo att ta det första steget.

Uppmuntrad av denna upplevelse började jag med tiden läsa tarot åt andra. Jag var till en början nervös och orolig för att den träffsäkerhet som korten hade haft i mina egna läsningar skulle vara en slump. Men när korten även talade klarspråk till dem jag läste för insåg jag att det var något större i görningen. Jag hade fått en nyckel till en djupare förståelse, inte bara för mig själv utan även för världen omkring mig.

Så här är jag nu, fortfarande en sökare på en ständig resa. Men idag har jag ett redskap som hjälper mig att hantera livets komplexitet. Varje tarotläggning är som ett kapitel i en ständigt pågående berättelse, och i takt med att berättelsen utspelar sig fortsätter den att fascinera och inspirera mig. Och allt började med de där artiklarna om Aleister Crowley och Thoth Tarot. Det var en start på något som jag inte hade kunnat förutse, men som i slutändan ledde mig till ett oväntat och väldigt givande kapitel i mitt liv.

Man som säljer tarotlekar

Jag vänder mig till tarot mer eller mindre dagligen

För mig har tarot utvecklats från att vara ett ämne som jag helt enkelt varit nyfiken på till en viktig del av min andliga och personliga resa. Det är inte bara en metod för att söka svar på konkreta frågor, utan också en process som erbjuder insikter och vägledning på flera nivåer.

För det första fungerar tarot som en form av andlig rådgivning för mig. I stunder av osäkerhet eller förvirring, när livets labyrintiska gångar blir för komplicerade att navigera, vänder jag mig till tarotkorten. De erbjuder perspektiv och klarsyn, som om de är kompassnålar och pekar mot den rätta andliga riktningen.

För det andra hjälper tarot mig att lära känna mig själv bättre. Genom att utforska kortens symbolik och meditera över deras betydelser får jag användbara insikter. Jag blir mer medveten om mina egna värderingar, övertygelser och inre konflikter. Detta är en form av själviakttagelse, en spegel som reflekterar de dolda aspekterna av mitt inre jag.

Tarot är också ett kraftfullt verktyg för personlig utveckling. Varje läsning är som en liten övning i kreativt tänkande, där jag måste tolka och förstå symbolerna på ett sätt som är relevant för min egen situation. Därmed utmanas jag att tänka utanför de vanliga ramarna och se nya möjligheter där jag tidigare bara såg hinder.

När det kommer till att fatta viktiga beslut använder jag ofta tarot. Detta för att utforska alla tillgängliga vägar och potentiella utfall. Det är inte så att korten säger åt mig exakt vad jag ska göra, men de hjälper mig att belysa olika aspekter av situationen. På så vis hjälper de mig att fatta ett mer välinformerat beslut.

Att bekräfta en magkänsla är en annan viktig funktion som tarot har för mig. Ibland kan jag känna en viss dragning eller tvekan utan att riktigt kunna sätta fingret på varför. Då kan en tarotläggning hjälpa mig att förstå och bekräfta dessa känslor.

Som en del av min dagliga rutin vänder jag också mig till tarot för daglig vägledning. En snabb enkortsläggning kan ge mig insikt och något att fokusera på för dagen. Den kan även hjälpa mig att sätta intentioner och hålla mig på rätt spår.

Dessutom har jag funnit att tarot är ett fantastiskt verktyg för att hjälpa andra att förstå sig själva bättre. Genom att läsa för vänner och familj har jag insett hur kraftfulla och insiktsfulla korten kan vara. Det ger mig en enorm tillfredsställelse att kunna dela dessa insikter med dem!

För mig är alltså tarot mer än bara en samling kort med vackra bilder. Det är en livsfilosofi, och tarotleken är en ständig följeslagare på min resa mot självförståelse och personlig utveckling. Den är också en källa till kreativ inspiration som berikar mig på många olika sätt.

Därför bör du bli kund hos Tarotlandet

  • Noga utvalda lekar. Varje tarotlek i vår butik har noga valts ut baserat på kvalitet, konstnärligt uttryck och andligt djup.
  • Auktoritativ kunskap. Med min bakgrund och min mångåriga erfarenhet av tarot kan du vara säker på att de produkter och råd du får här kommer från en pålitlig källa.

Jag ser fram emot att hjälpa dig på din resa i världen av tarot!

Om skribenten

Sebastian Liljegren

Sebastian Liljegren är en entusiast och expert på tarot samt värd för podden “Narrens Resa”. Med flera års erfarenhet av att utforska och diskutera tarot har han etablerat sig som en auktoritet inom ämnet. Hans passion för tarot har lett fram till lanseringen av Tarotlandet, en webbshop hängiven till att tillhandahålla högkvalitativa tarotlekar och kunskap till likasinnade sökare. Du kan mejla honom på [email protected].